Kleuters brengen bezoek aan ijssalon Coco
Het nieuwe thema 'Buiten Spelen' met als ankerverhaal 'De ijskraam van Jan en San' is smaakvol van start gegaan bij ijssalon Coco onder in Geulle. Meten, wegen, tellen....dat je om ijs te kunnen maken ook goed moet kunnen rekenen was nieuw voor de kleuters! En een recept goed kunnen lezen is ook erg belangrijk. Het ene groepje mocht zelf bananen pellen om het bananenijs te maken, er werd gepureerd en gemixt. Het andere groepje mocht een stukje chocola proeven dat in het chocolade-ijs werd gebruikt. Aan alle aroma's mocht gesnuffeld worden. Kreetjes van enthousiasme en verwondering klonken toen de mix in de ijsmachine omgetoverd werd tot een dikke ijsmassa die van de ijsglijbaan in de bak werd geschept. Lepeltjes in de aanslag en....testen maar of hun zelfgemaakte ijs goed gelukt was! Alle zintuigen werden geprikkeld vanmiddag. We hebben ook echte ervaren fijnproevers in de klas die geblinddoekt al sommige smaken herkenden! Ijssalon Coco, het was geweldig! Een unieke ervaring voor de nieuwsgierige kleuters!